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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL FERTILIZER INDUSTRY ASSOCIATION. The role of fertilizers in agricultural production: AGROCHIM - IMEMO - IFA SEMINAR, Moscow, june 1990. Paris, 1991. 317 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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2.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL FERTILIZER INDUSTRY ASSOCIATION. Sustainable agricultural systems for the twenty-first century :the role of mineral fertilizers. Paris, 1992. 16p.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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3.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL FERTILIZER INDUSTRY ASSOCIATION (Paris, Franca). Glossary of fertilizer terms. Paris, [19--]. 71p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL Fertilizer Industry Association, Paris, Bibliography. IFA papers and publications presented or published in 1990 Paris: International Fertilizer Insdustry Association, 1991 13 p. A/91/27

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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5.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL FERTILIZER INDUSTRY ASSOCIATION (Paris, França). Plant nutrients for food security. Paris: 1996. 9p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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6.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL FERTILIZER INDUSTRY ASSOCIATION (Paris, France). Fertilizer consumption and environment report Paris, France: International Fertilizer Industry Association, 1993 24p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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7.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL FERTILIZER INDUSTRY ASSOCIATION (Paris, France). The fertillizer industry, world food supplies and the environment. Paris, 1998. 66 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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8.Imagem marcado/desmarcadoINTERNATIONAL FERTILIZER INDUSTRY ASSOCIATION (Paris, França). Food for all: the contribution of the fertilizer and crop protection industries. Paris: IFA/Brussels: GCPF, 1996 18p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio-Norte. Para informações adicionais entre em contato com cpamn.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  13/03/2018
Data da última atualização:  16/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FOGACA, F. H. dos S.; SOARES, C.; OLIVEIRA, M.; ALVES, R. N.; MAULVAULT, A. L.; BARBOSA, V. L.; ANACLETO, P.; MAGALHAES, J. A.; BANDARRA, N. M.; RAMALHOSA, M. J.; MORAIS, S.; MARQUES, A.
Afiliação:  FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; CRISTINA SOARES; MARTA OLIVEIRA; RICARDO N. ALVES; ANA L. MAULVAULT; VERA L. BARBOSA; PATRÍCIA ANACLETO; JOAO AVELAR MAGALHAES, CPAMN; NARCISA M. BANDARRA; MARIA JOÃO RAMALHOSA; SIMONE MORAIS; ANTÓNIO MARQUES.
Título:  Polycyclic aromatic hydrocarbons bioaccessibility in seafood: Culinary practices effects on dietary exposure.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Environmental Research, v. 164, p. 165-172, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.envres.2018.02.013
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to determine the effect of culinary practices on the contamination level and bioaccessibility of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in seafood. The selected farmed seafood species (marine shrimp, clams and seaweed) were commercially available in Portugal. The mean concentrations of PAHs varied between 0.23 and 51.8 μg kg-1, with the lowest value being observed in raw shrimp and the highest in dried seaweed. The number of compounds detected in seaweed and clams (naphthalene, acenaphthene, fluorene, phenanthrene, benzo(b)fluoranthene and benzo(j)fluoranthene) were higher than in shrimp (fluorene and pyrene).
Palavras-Chave:  Bioaccessibility; Bioacessibilidade; Digestão in vitro; Frutos do mar; Seafood.
Thesaurus NAL:  in vitro digestion.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN32081 - 1UPCAP - DD
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